Ανάπτυξη βρεφών | baby swimming

960 638 master

10 λόγοι που καθιστούν το baby swimming σημαντική δραστηριότητα για την ανάπτυξη των βρεφών!

1. Τα βρέφη κολυμβητές αναπτύσσουν καλύτερη ισορροπία, κίνηση και αντιληπτικές τεχνικές, αν συγκριθούν με βρέφη που δεν κολυμπούν.

2. Τόσο τα βρέφη όσο και τα μικρά παιδιά όταν κολυμπούν από νωρίς, επιταχύνουν την ανάπτυξή τους στη φυσιολογία τους, αλλά και διαλεκτικά και συναισθηματικά.

Ανάπτυξη βρεφών | baby swimming

3. Η κολύμβηση είναι μια δραστηριότητα που βοηθάει τη μυϊκή τόνωση, τον έλεγχο της κίνησης του ματιού, καλλιεργεί την ικανότητα στην μηχανική αντίληψη και για το λόγο αυτό δεξιότητες όπως το διάβασμα, το γράψιμο, ο συλλαβισμός και τα μαθηματικά οξύνονται σημαντικά.

4. Τα βρέφη που κολυμπούν σε σταθερή βάση είναι πιο δυνατά και πιο συγχρονισμένα από αυτά που δεν κολυμπούν.

5. Τα βρέφη κολυμβητές χαρακτηρίζονται από υψηλή αυτοεκτίμηση, είναι πιο ανεξάρτητα και πιο άνετα σε καταστάσεις κοινωνικοποίησης.

6. Έχει παρατηρηθεί επίσης ότι τα βρέφη που κολυμπούν έχουν περισσότερη αυτοπειθαρχία, αυτοέλεγχο και αυξημένη επιθυμία να επιτύχουν.

7. Τα βρέφη που διδάχτηκαν και έμαθαν να κολυμπούν μέχρι την ηλικία των 5 στατιστικά έχουν υψηλότερο IQ από βρέφη που δεν κολυμπούν.

8. Το παιχνίδι στο νερό σε αντίθεση με το παιχνίδι στο πάτωμα δυναμώνει και ενεργοποιεί όλους τους μύες πιο γρήγορα χάριν στην αντίσταση του νερού (600-700 φορές περισσότερη αντίσταση).

9. Η παρουσία του γονιού στα μαθήματα βρεφικής κολύμβησης, είναι πολύ σημαντική καθώς τα μωρά προσπαθούν και μαθαίνουν να μιμούνται τις κινήσεις του δημιουργώντας έτσι συνδέσεις με μία ασφαλή συναισθηματική βάση.

10. Το νερό ενεργοποιεί εκατοντάδες και χιλιάδες δέκτες αφής στο μωρό που κυριολεκτικά ξυπνούν τον εγκέφαλό του και τις νευρικές ενώσεις.