Βρεφική κολύμβηση οφέλη – συμβουλές

1024 770 master

ΒΡΕΦΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ – ΟΦΕΛΗ

Φυσικά οφέλη: Ξεφεύγοντας από τη στατική ζωή της κούνιας και του relax, το baby swimming είναι μια δραστηριότητα που αυξάνει το μυϊκό τόνο του μωρού, την αντοχή του και την πνευμονική χωρητικότητά του. Επιπλέον, αναπτύσσεται η ικανότητα του συντονισμού, της κίνησης και της ισορροπίας.

Βρεφική κολύμβηση οφέλη – συμβουλές

Συναισθηματικά οφέλη: Το κολύμπι δίνει ελευθερία, επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση του μωρού ταχύτερα από το αν έκανε την ίδια προσπάθεια εκτός νερού. Εξερευνά το νερό με ενθουσιασμό και εμπιστοσύνη. Κάθε αγκαλιά μέσα στο νερό μετά από μια βουτιά,  αυξάνει την εμπιστοσύνη του σε εσάς! Κάθε έπαινος δικός σας μετά από κάποιο κατόρθωμά του τονώνει την αυτοπεποίθησή του και, αντίστροφα, σε κάθε κατόρθωμα του αναζητά την επιβράβευση από εσάς!

Κοινωνικά οφέλη: Πρόκεται για μια ομάδα γονιών-μωρών που κάνουν την ίδια δραστηριότητα. Μαθαίνουν και μιμούνται μέσα από την αλληλεπίδραση με τα άλλα μωρά και από τις αντιδράσεις τους.

Προσωπική ασφάλεια: Όταν εσείς είστε χαμογελαστοί και χαλαροί στο νερό με το μωρό σας, τότε και αυτό είναι ήρεμο και μαθαίνει να μη φοβάται το νερό, εξασφαλίζοντας, εν καιρώ, την ασφάλειά του μέσα σε αυτό! Μαθαίνοντας τεχνικές αυτό-προστασίας, το μωρό σας θα μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του αν πέσει κατά λάθος στο νερό. Κανένα βρέφος ή παιδί δεν είναι 100% ασφαλές στο νερό, μπορεί να εκπαιδευτεί (αν πέσει στο νερό) να γυρίσει το σώμα του σε ύπτια θέση κρατώντας το κεφάλι του στην επιφάνεια, όμως δεν μπορεί να επιπλέει για πάντα.

ΒΡΕΦΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

  • Πριν αποφασίσετε να ξεκινήσετε μαθήματα βρεφικής κολύμβησης, είναι σημαντικό να θυμάστε τα παρακάτω. Με λάθος στόχους, θα έχετε και λάθος αποτελέσματα.
  • Πραγματοποιήστε μερικά προκαταρτικά μπάνια στην μπανιέρα του σπιτιού σας
  • Ξεκινώντας το μάθημα από την αρχή του (χωρίς καθυστέρηση) δεν παραλείπετε τις βασικές ασκήσεις προθέρμανσης
  • Τριάντα λεπτά άσκησης για το μωρό σας είναι υπέρ αρκετά
  • Τα συναισθήματα του μωρού σας, προέρχονται από εσάς. Όπως θα εισπράξει την ηρεμία και τη χαλαρότητα, έτσι θα εισπράξει και το άγχος και τη νευρικότητα
  • Η θερμοκρασία του νερού που θα κολυμπάει το μωρό σας θα πρέπει να είναι 32 βαθμούς Κελσίου. Τα μωρά μισούν το κρύο νερό
  • Δίνετε ξεκάθαρα μηνύματα στο μωρό σας, με καθαρή φωνή και δυνατό τόνο.
  • Αν έχετε κάποιο εσωτερικό φόβο για το νερό, αποφασίστε για τον εαυτό σας ότι έφτασε η ώρα να κάνετε κάτι γενναίο, οποιαδήποτε ανασφάλεια ή φοβία δική σας, εύκολα θα γίνουν αντιληπτά από μωρό