Βρεφική κολύμβηση-Baby Swimmers!

700 525 master

Η εκμάθηση κολύμβησης στα μωρά (βρεφική κολύμβηση), τους πρώτους μήνες της ζωής τους,τα βοηθά να αναπτύξουν εντυπωσιακές φυσικές δεξιότητες, οι οποίες τα ακολουθούν και στα επόμενα χρόνια της ζωής τους.

Βρεφική κολύμβηση-Baby Swimmers!

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα οφέλη της βρεφικής κολύμβησης είναι τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Για την επίτευξη αυτών απαιτείται χρόνος, υπομονή και επανάληψη.https://www.baby-swimming.org/web/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif Το μωρό δεν πρέπει να πιεστεί, αντιθέτως θα πρέπει να ακολουθήσει τους δικούς του ρυθμούς, ανάλογα με τη δεκτικότητά του και τις ικανότητες ηλικίας του, έχοντας το χρόνο του να πετύχει τους στόχους του μαθήματος όταν αισθανθεί έτοιμο.

Πανεπιστημιακή μελέτη διαπίστωσε ότι τα μωρά-κολυμβητές ισορροπούν καλύτερα και πιάνουν αντικείμενα πιο εύκολα από τα μωρά-μη κολυμβητές. Αυτή η διαφορά εξακολουθεί να υφίσταται ακόμη και όταν τα παιδιά είναι πέντε ετών, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Οι καθηγητές Hermundur Sigmundsson από NTNU και Brian Hopkins από το Πανεπιστήμιο του Lancaster, έχοντας σαν δείγμα 19 μωρά κολυμβητές και μια ομάδα από 19 παιδιά που δεν είχαν συμμετάσχει σε πρόγραμμα κολύμβησης όταν ήταν μωρά, δήλωσαν τα εξής:”Τα μωρά κολυμβητές απέδιδαν καλύτερα ασκήσεις που σχετίζονται με την ισορροπία και την ικανότητα να φτάνουν αντικείμενα. Ήταν συναρπαστικό πως ο εκπαιδευτής μπορούσε να φέρει ένα μωρό 3 μηνών σε θέση ισορροπίας και μάλιστα πάνω στην παλάμη του! Η έρευνα δείχνει ότι η ειδική εκπαίδευση σε μωρά, δίνει αποτελέσματα και έχει επίδραση και αργότερα στη ζωή τους. Η εξέλιξη είναι μια δυναμική αλληλεπίδραση μεταξύ ωρίμανσης, ανάπτυξης, εμπειρίας και μάθησης”.

Πηγή: www.dailymail.co.uk