Διασκεδάζοντας με ασφάλεια | baby swimming

839 607 master

Το καλοκαίρι έφτασε και οι μικροί μας κολυμβητές ήδη έχουν ξεχυθεί στις παραλίες…  

Η παραλία είναι ένας τόπος γεμάτος νέες εμπειρίες για το παιδί και συνήθως το σημείο όπου αυτό συναντά άλλα παιδιά και παίζει μαζί τους. Θα σας φανεί ίσως απίστευτο, όμως κανένα ανθρώπινο ον δε γεννιέται με φόβο για το νερό. Αυτό συμβαίνει, γιατί έχουμε περάσει όλοι αρκετούς μήνες ευτυχισμένοι και ασφαλείς μέσα στο αμνιακό υγρό.

Διασκεδάζοντας με ασφάλεια | baby swimming

Η πρώτη επαφή ενός βρέφους με τη θάλασσα ή ενός παιδιού που δεν έχει κολυμπήσει ξανά, είναι μια πολύ σημαντική εμπειρία για αυτό, διότι σφραγίζει μια καινούρια σχέση, εκείνη με τη θάλασσα.

Η πλειοψηφία των βρεφών περνάει τέλεια από την πρώτη κιόλας επίσκεψη! Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου μπορεί να αντιδράσει στο αχανές περιβάλλον, στην απέραντη θάλασσα, στον κόσμο, στην άμμο, σε ένα περιβάλλον που βρίσκεται για πρώτη φορά. Σπάνια θα πρέπει να αντιμετωπίσετε όχι τόσο θετικές αντιδράσεις… αλλά και σε αυτή την περίπτωση αποβάλλετε τους δισταγμούς σας, μην απογοητευτείτε και κυρίως μην το βάλετε κάτω!

Όπως και να νιώθει το παιδί για την θάλασσα, το να γνωρίζει κολύμπι είναι σημαντικό εφόδιο για τη ζωή του.

Για να μπορέσετε να απολαύσετε το μπάνιο όλοι σας εξοπλιστείτε με υπομονή, μπόλικα χαμόγελα και ακολουθήστε τις ανάγκες του μωρού σας μέσα από τις όποιες αντιδράσεις του.

βρεφική κολύμβηση χαλάνδριΧρήσιμες συμβουλές:

1. Μην απογοητευτείτε αν το παιδί σας τρομάξει

2. Απολαύστε το νερό μαζί του

3. Αποφύγετε τα μπρατσάκια καθώς δεν ευνοούν την κίνηση των χεριών, προτιμήστε το μακαρόνι

4. Να μην τρώνε τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν, ούτε κατά τη διάρκεια της κολύμβησης

5. Αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο (ακόμα και με καπελάκι) και τις πολλές βουτιές

6. Για προστασία από τον ήλιο, χρησιμοποιείτε αντιηλιακό μέχρι 30 δείκτη, χωρίς πρόσθετα χημικά και αποφύγετε γυαλιά ηλίου (για βρέφη και παιδιά έως 7 ετών)

7. Τα μάτια σας δεκατέσσερα! Το μακαρόνι, η σανίδα κι άλλα μέσα επίπλευσης, δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση την επιτήρηση. Η απόσταση ενός βραχίονα είναι η μόνη ασφαλής απόσταση ανάμεσα σε εσάς και το παιδί

8. Επισκεφτείτε τη θάλασσα τις πρωινές ώρες 8:00-11:00 και τις απογευματινές από τις 18:00 και μετά που η θάλασσα είναι πιο ζεστή αλλά και πιο ήρεμη

9. Αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει! Κουβαδάκια, φουσκωτές πισινούλες, σανίδες και μπαλίτσες κάνουν το παιχνίδι ακόμη πιο ευφάνταστο

Ακολουθήστε τα παραπάνω και είναι βέβαιο ότι το μπάνιο σας θα είναι μια ευχάριστη και χαρούμενη δραστηριότητα, αλλά πάνω απ’ όλα ασφαλής!