Πότε να ξεκινήσω μαθήματα βρεφικής κολύμβησης;

1024 768 master

Παρακολουθώντας μαθήματα baby swimming (βρεφική κολύμβηση), τα βρέφη και τα νήπια μπορούν να βελτιωθούν πολύ ως προς την εκμάθηση κολυμβητικών δεξιοτήτων, και επιπλέον μπορούν να μάθουν τεχνικές ώστε να μπορούν να προφυλάξουν ακόμα και τη ζωή τους.

Πότε να ξεκινήσω μαθήματα βρεφικής κολύμβησης;

Ωστόσο, επειδή οι κινητικές τους δεξιότητες δεν είναι και τόσο ανεπτυγμένες, το να μάθουν προχωρημένες κολυμβητικές δεξιότητες παίρνει σχετικά περισσότερο διάστημα απ΄ ότι απαιτείται για μεγαλύτερα παιδάκια για να αποκτήσουν παρόμοιες δεξιότητες.

Βρέφη (μεταξύ έξι και δώδεκα μηνών) μπορούν να μάθουν να κρατούν την αναπνοή τους αρκετά. Μέχρι τους δεκαεννέα μήνες, ένα μικρό παιδί μπορεί να μάθει να επιστρέφει στο πλάι της πισίνας, και μέχρι τους εικοσιτέσσερις μήνες, η δεξιότητα μπορεί να εκτελείται με ευκολία εάν ο μικρός σας κολυμβητής παρακολουθεί τα μαθήματα κολύμβησης ανελλιπώς.

Στους περισσότερους μαθητές ηλικίας 3-5 ετών απαιτούνται είκοσι με τριάντα μαθήματα για να μάθουν να κολυμπούν αρκετά καλά, ώστε να διασχίσουν μια μικρή πισίνα και να εκτελέσουν βασικές κολυμβητικές δεξιότητες με ασφάλεια. Για ένα παιδί 6-9 ετών, απαιτούνται από οκτώ έως είκοσι μαθήματα.

Η εκμάθηση των βασικών τεχνικών, όπως ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο, πεταλούδα, κτλ ίσως απαιτεί περισσότερο χρόνο, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Είναι σημαντικό τα παιδιά ηλικίας  6 ετών και κάτω (μαθήματα baby swimming) να μαθαίνουν αυτές τις τεχνικές μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες και παιχνίδι, αλλά είναι περίπλοκες και  απαιτούν περισσότερο συντονισμό απ’ ότι το χτύπημα των ποδιών ή το κολύμπι κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Αυτό μας οδηγεί σε μια ακόμη σημαντική σκέψη. Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για εκμάθηση κολύμβησης; Οποιαδήποτε ηλικία! Δεν είναι ποτέ πολύ αργά ή πολύ νωρίς για να μάθει κάποιος να κολυμπά!