Προετοιμασία για baby swimming…ασκησούλες!

520 400 master

Το μωρό σας, αν και νεογέννητο, έχει ένα σχετικό έλεγχο των μυών του, εξακολουθεί να απολαμβάνει την αίσθηση των άκρων του στην κάμψη, την έκταση, τη στροφή και την κίνηση μέσα στο χώρο.

Προετοιμασία για baby swimming…ασκησούλες

Στη νεαρή ηλικία του ενός μήνα, μπορείτε να ξεκινήσετε την άσκηση με το νεογέννητό σας. Παρακάτω, θα βρείτε μερικές ασκήσεις για να δοκιμάσετε μαζί.

Προτεινόμενες ασκήσεις: 1 – 4 Μηνών

Λαβή

b

1. Ξαπλώστε το μωρό σας ανάσκελα στο πάτωμα. Τυλίξτε το χέρι του γύρω από το δείκτη σας, κρατώντας το με τον αντίχειρα και το τρίτο δάχτυλο.

2. Τεντώστε το χέρι του μωρού τραβώντας το απαλά προς το μέρος σας. Μην σηκώνετε το μωρό από το πάτωμα. Επιστροφή στην αρχική θέση.

Επαναλάβετε 5 φορές το κάθε χέρι.

c

Σταυρωτά στο στήθος

1. Κρατήστε τα χέρια του μωρού σας όπως στην προηγούμενη άσκηση

2. Απλώστε τα χέρια του μωρού προς τα πλάγια, φέρτε τα στο στήθος τους σταυρωτά και απλώστε τα πάλι προς τα έξω.

3. Κάνετε αυτήν την άσκηση αργά και απαλά, επαναλαμβάνοντας 5 φορές.

 

Προτεινόμενες ασκήσεις: 3 – 4 Μηνών


Ποδήλατο

d

1. Ξαπλώστε το μωρό σας ανάσκελα, κρατήστε τα πόδια του ή κάτω μέρος τους και πιέστε απαλά το ένα πόδι προς το στήθος του, ενώ τεντώνετε το άλλο.

2. Εναλλακτικά πιέστε και τεντώστε το κάθε πόδι 3 φορές. Κάντε μια παύση και στη συνέχεια επαναλάβετε την άσκηση.

Αφού τελειώσετε, αφήστε το μωρό να «κλωτσήσει» ελεύθερα.

Προτεινόμενες ασκήσεις: 5 – 6 Μηνών

Pull-Up

e

1. Κρατήστε το μωρό σας από τους βραχίονες. Τραβήξτε το αργά προς την καθιστή θέση, προσέχοντας να είναι ίσια η πλάτη του.

2. Σιγά-σιγά και απαλά επιστρέψτε το μωρό στο πάτωμα.

Επαναλάβετε 4 φορές.

Στήριξη τον αγκώνα

f

1. Ξαπλώστε το μωρό μπρούμυτα και τοποθετήστε τους αγκώνες του, ακριβώς κάτω από τους ώμους του, με τους βραχίονες του στο πάτωμα.

2. Σηκώστε τους γοφούς και τον κορμό του μωρού ώστε να σχηματίσουν γωνία 45 μοιρών με το πάτωμα. Αφήστε το μωρό να στηρίζεται αναπαυτικά στους βραχίονες του. Προσπαθήστε να σηκώσετε τα πόδια του (βεβαιωθείτε ότι δεν χτυπάει τη μύτη του).

Ο χρόνος άσκησης για το νεογέννητο σας θα γίνει μια συνήθεια και μια ευκαιρία για αυτό να δοκιμάσει νέες κινήσεις και να έχει την αμέριστη προσοχή της μαμάς ή του μπαμπά.  Καθώς μεγαλώνει, μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε ασκήσεις, παράλληλα με τις νέες δραστηριότητες που θα βάλετε στο πρόγραμμά σας με το μωρό.