Πρώτο μάθημα baby swimming…

1024 683 master

Στην πρώτη σας επίσκεψη στα οργανωμένα μαθήματα baby swimming, εξασφαλίστε στο μωρό σας μια θετική διάθεση και ήπια προσαρμογή. Διαθέστε τουλάχιστον τα πρώτα λεπτά του μαθήματος στην άκρη της πισίνας, προκειμένου να εξοικειωθεί το μωρό με το νέο περιβάλλον, τα χρώματα, τα πιτσιλίσματα και τους θορύβους που επικρατούν στο χώρο, καθώς το περιβάλλον είναι πιο θορυβώδες από το σπίτι!   

Πρώτο μάθημα baby swimming…

Βεβαιωθείτε για τη θερμοκρασία πισίνας – θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 βαθμοί Κελσίου. Στην πρώτη σας επίσκεψη, χαμογελάτε και μιλάτε συνέχεια στο μωρό σας, προκειμένου να καταλάβει ότι θα ακολουθήσει μια διασκεδαστική δραστηριότητα στην οποία θα είσαστε συνέχεια μαζί! Είναι πολύ σημαντικό να είστε ήρεμοι και θετικοί, δεδομένου ότι τις οδηγίες στη διάρκεια του μαθήματος θα τις λάβει από εσάς . Μπείτε στο νερό και κρατήστε το μωρό σας, έτσι ώστε το νερό καλύπτει τα στήθη του. Στη διάρκεια του μαθήματος, δοκιμάστε την εναλλαγή «κοντά-μακριά», να κρατάτε το μωρό σας πολύ κοντά σας (να έρχονται σε άμεση επαφή το δέρμα σας με το δικό του) και στη συνέχεια τεντώστε τα χέρια σας, ώστε να μπορεί να κινείται ελεύθερα και να αισθάνεται λίγο πιο ανεξάρτητο.

Τα μωρά κουράζονται εύκολα στο νερό, για αυτό και η μέγιστη διάρκεια του μαθήματος είναι 30 λεπτά. Αυτή η κούραση, σε συνδυασμό με τη θερμοκρασία του νερού, θα οδηγήσουν στην απόλυτη χαλάρωση (το ζεστό νερό χαλαρώνει το μυϊκό σύστημα) και σε ένα καλό ύπνο, με αποτέλεσμα τη φυσική και ψυχική αναζωογόνηση, καθώς και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού του συστήματος! Ο καλός ύπνος έχει ακόμα πιο ευεργετική αξία, αφού όσο κοιμάται το μωράκι σας, ο εγκέφαλος του ταξινομεί τις καινούριες πληροφορίες που έλαβε μέσα στην ημέρα, κι έτσι μαθαίνει καλύτερα!

Οι αντιδράσεις του μωρού σας θα αλλάζουν σε κάθε μάθημα baby swimming. Μην ξαφνιαστείτε καθόλου αν το δείτε να χαμογελάει από τη στιγμή που θα ετοιμάζετε το εξοπλισμό στο σπίτι!