Ένας μικρός υπερήρωας!

634 479 master

Ένας μικρός υπερήρωας! Ο μικρούλης που με 8 μαθήματα βρεφικής κολύμβησης κατάφερε να δυναμώσει την καρδούλα και να επιβιώσει από τις επιπλοκές που προκλήθηκαν έπειτα από το χειρουργείο ανοιχτής καρδιάς που έπρεπε να υποβληθεί.

Διαβάστε το άρθρο του David Wilkes για την Daily Mail, ημερομηνία δημοσίευσης 1 Μαρτίου 2015

Το μωρό που προπονήθηκε για να προετοιμαστεί για την επέμβαση καρδιάς

  • Ο μικρός William κολυμπώντας εφοδιάστηκε με δύναμη για το χειρουργείο διόρθωσης της τρύπας της καρδούλας του
  • Ο William Jones κολυμπά από επτά εβδομάδων
  • Το μωρό έχει σύνδρομο Down και επιπλέον απαιτείται χειρουργική επέμβαση στην καρδιά του
  • Οι γονείς του αποφάσισαν να τον ξεκινήσουν κολύμπι για να ενισχυθεί το μυϊκό του σύστημα
  • Ο William καταπολέμησε τις επιπλοκές που ακολούθησαν μετά την εγχείρηση στο Σαουθάμπτον
  • Αφού πέρασε τέσσερις μήνες στο νοσοκομείο, είναι πλέον αρκετά καλά και επιστρέφει στο σπίτι του

Σαν μικρό παπάκι στο νερό, κολυμπάει με αυτοπεποίθηση! Πραγματοποιώντας βουτιές από μόλις επτά εβδομάδων ο William Jones απέκτησε αρκετή δύναμη και επιβίωσε από την εγχείρηση ανοικτής καρδιάς, σώζοντας έτσι ο ίδιος τη ζωή του.

Μέχρι και την ηλικία των 15 εβδομάδων, απολάμβανε το μπάνιο του μέχρι και δύο ημέρες πριν από την εισαγωγή του στην παιδιατρική καρδιολογική μονάδα στο Γενικό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον, όπου πραγματοποίησε χειρουργική διόρθωση της τρύπας της καρδιάς του.

Ο μικρός William, ο οποίος έχει σύνδρομο Down, ξεκίνησε το κολύμπι με τους γονείς του, τη μαμά του Susan 41 ετών δασκάλα, και τον Andrew 39 ετών, ανθυπασπιστή στο στρατό, και κοινή τους επιθυμία να αποκτήσει ο μικρός αρκετή δύναμη για το χειρουργείο.

25C3887700000578-2974833-Watershed_moment_William_Jones_enjoys_a_swim_at_15_weeks_old_jus-a-1_1425252936263Ο μικρός William Jones, 15 εβδομάδων,
απολαμβάνει μια βουτιά λίγο πριν υποβληθεί σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς

25C3941C00000578-2974833-A_little_superman_After_just_a_few_sessions_in_the_swimming_pool-a-2_1425252942384Ένας μικρός υπεράνθρωπος: Μετά από μόλις μερικές επισκέψεις στην πισίνα
οι γονείς του παρατήρησαν αύξηση των μυών του

Και την απέκτησε. Μετά την επέμβαση, ο William έδωσε τη μάχη του, αφού είχε επιπλοκές σε σημείο που έπαθε ανακοπή καρδιάς και χρειάστηκε 45 λεπτά Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Μετά από ανάρρωση 4 μηνών, είναι ήδη αρκετά καλά και έτοιμος να επιστρέψει σπίτι του και στην οικογένεια του στο Cirencester, Gloucestershire.

«Σίγουρα είναι ο μικρός υπεράνθρωπός μου. Η κολύμβηση τον βοήθησε να ενισχύσει το μυϊκό του τόνο και να αποκτήσει τη δύναμη που χρειαζόταν και να προετοιμαστεί για το χειρουργείο στην καρδιά του. Την πρώτη φορά που τον πήγαμε στο κολυμβητήριο τέντωσε την πλατούλα του και επέπλεε χαρούμενος. Φαινόταν από την αρχή ότι αγαπάει πολύ το νερό. O William έχει σύνδρομο Down, οι μύες του ήταν πολύ αδύναμοι, χρειάστηκαν μόνο λίγες επισκέψεις στην πισίνα για να παρατηρήσουμε ότι οι μύες του δυνάμωναν», δήλωσε η μητέρα του.

Πριν την επέμβαση ο William έκανε οκτώ μαθήματα σε πισίνα υδροθεραπείας με εξειδικευμένους καθηγητές βρεφικής κολύμβησης. Και τώρα που γίνεται ολοένα και δυνατότερος, η μητέρα του ανυπομονεί να τον δει πάλι να κολυμπά.

«Ανυπομονούμε να τον δούμε το συντομότερο δυνατό πάλι στην πισίνα, γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι θα τον βοηθήσει στην ανάπτυξη του», συμπλήρωσε η μητέρα του.